XTI 8081 3 DEKAD REUNION - SIRI 2

Sambungan dari 1st posting.....

Ok, after d dinner, we all pakat2 nk pi bowling pulak. Midnite bowling. When we reach the bowling alley it was around 11.30 pm, masa nk masuk, berpusu2 yg muda2 keluar & we all yg kureng muda pulak masok. Nk tergelak pun ada, sbb yg tua2 main tgh2 malam. Anyway we had a good time... me, mmg baling bola bowling aje... asyik masuk longkang aje... almaklum dh lama betul x main bowling ni... skill yg ada sesikit dulu langsung hilang entah ke mana... hentam aje lah.... it was supposed to be a competition among us... so yg menang mlm tu Azis Arshat & Dibah....




Lepas bowling, x cukup2 lg... pi mengeteh pulak. Masa tu dh pkl 2 pg.... sempat pekena nasi goreng lg... yelah masa dinner tu, x sempat nk really menikmati food, nak berborak aje. Dah tengah malam baru rasa lapar, so makan ler lg sambil sembang2. Mata dah half open, esk nak bangun pg, nak ke sekolah, breakfast, lunch & ada aktiviti tanam pokok pulak kat sana.




After supper, balik apartment tido. Tu pun dh pukul 3.30 pg... esok nk ke sekolah pulak.

9.30 am kami berkumpul di lobby, utk ke sekolah. Sampai kat sekolah, we had breakfast kat kantin. Not the old canteen. Canteen lama dh x de... Not bad jg school food. Bertambah aku makan mihun goreng dia.


sebelum ke sekolah sempat berposing dulu


Lepas breakfast, sesi melawat kelas, asrama, bengkel & tpt2 bersejarah pun bermula. Dari satu kelas ke satu kelas. Ke bengkel, ke makmal, sempat pulak naik ke puncak dewan sekolah utk bergambar. Ini perkara yg x pernah & x dpt dilakukan oleh pelajar2 perempuan dahulu.







Lepas site visit, we had lunch togather at the canteen again. Masak lemak nenas dgn ikan masin, ulam-ulaman, ayam goreng & apa lg ye, lupa dah.

Lepas makan, we had majlis suaikenal, each of us tell a bit about ourselves. Finally it's time to say goodbye. After 30 years of SPM, we met and now being apart again. Sad, happy, macam2 perasaan yg bercampur. So we decided the next reunion will be in 2012 when all of us will be 50. Our 5 series reunion.

Hopefully to see everyone again in 2014 and those yg x de this reunion can be there. Sebenarnya rasa sekejap sgt bersua-muka, mmg x puas lah!

My special thanks to our dearest friend, who has been working really hard to make sure this event materialised. You did a good job Hazmal.

Bye, bye TI Kuantan







Comments

Popular posts from this blog

GraNdSonS

This Time

WHEN DO YOU KNOW YOU HAVE HAD ENOUGH